Nasvet za pripravo jedi v električni podpeki
MESO s krompirjem in zelenjavo v ELEKTRIČNI PODPEKI:
Potrebujemo:
cca. 1, 5 kg mesa (SVINJINA, TELETINA, JAGNJETINA, PIŠČANEC…) kosi po cca. 0, 30 do 0, 5 kg,
cca. 1, 5kg krompirja narezanega na velikosti cca. 3 x 3 cm,
1 glava zelja narezana na 4 dele,
korenček cca. 4 kos,
paprika 2 kos narezana na kocke,
2 čebuli,
1 česen,
po želji jabolko, razrezano na kose,
začinimo po lastnem okusu; sol, poper, sladka paprika, vegeta, muškatni orešček, kumina, brinove jagode…
1 dcl olivnega olja ali zaseke
VSE SESTAVINE ISTOČASNO NALOŽIMO v posodo za podpeko in pečemo cca. 1uro na 250 °C ali več, nato podpeko odpremo, po potrebi meso in krompir obrnemo in pečemo še 1 do 1,5 ure na cca. 200 °C (odvisno od vrste in velikosti kosov mesa).
P.S. Podpeka ima steklo na vratih, tako da peko spremljamo in opazujemo, da se ne speče preveč.
DOBER TEK