Nasvet za pripravo jedi v električni podpeki

 

MESO s krompirjem in zelenjavo v ELEKTRIČNI PODPEKI:

 

Potrebujemo:

 

cca. 1, 5 kg mesa (SVINJINA, TELETINA, JAGNJETINA, PIŠČANEC…) kosi po cca.  0, 30 do 0, 5 kg,

cca. 1, 5kg krompirja narezanega na velikosti cca. 3 x 3 cm,

1 glava zelja narezana na 4 dele,

korenček cca. 4 kos,

paprika 2 kos narezana na kocke,

2 čebuli,

1 česen,

po želji jabolko, razrezano na kose,

začinimo po lastnem okusu; sol, poper, sladka paprika, vegeta, muškatni orešček, kumina, brinove jagode…

1 dcl olivnega olja ali zaseke

 

VSE SESTAVINE ISTOČASNO NALOŽIMO v posodo za podpeko in pečemo cca. 1uro na 250 °C ali več, nato podpeko odpremo, po potrebi meso in krompir obrnemo in pečemo še 1 do 1,5 ure na cca. 200 °C (odvisno od vrste in velikosti kosov mesa).

 

P.S. Podpeka ima steklo na vratih, tako da peko spremljamo in opazujemo, da se ne speče preveč.

 

DOBER TEK